Poze si Povesti despre Mos Nicolae


Cine a fost Mos Nicolae? 

Sfantul Nicolae s-a nascut in Orientul Mijlociu la 350 de mile nord de Bethlehem. Istoria si legendele legate de Sfantul Nicolae se intrepatrund, dar se cunoaste cu certitudine ca a trait in secolul am IV-lea, a fost cardinal de Myra (acum aflata pe teritoriul Turciei) si a fost recunoscut si onorat ca sfant incepand cu secolul VI.
Icoana Sfantului Nicolae

Cum Sarbatorim Sfantul Nicolae? 

La 6 decembrie, întreaga creştinătate îl omagiază pe Sfântul Ierarh Nicolae. Pentru că şi-a dedicat viaţa ocrotirii copiilor săraci, ziua aceasta este în special o sărbătoare a celor mici, motiv pentru care este numită şi ziua de Moş Nicolae.
În timpul vieţii, a fost arhiepiscop în cetatea Mira din regiunea Lichia, Asia Mică. Numirea lui s-a petrecut printr-o minune.
După ce arhiereul cetăţii Mira a trecut la Domnul, episcopii s-au rugat ca Dumnezeu să le arate cine este cel mai vrednic dintre ei pentru acel scaun.
Unui epis­cop i s-a arătat în vis un bărbat luminat, care i-a spus că acela care va păşi primul în biserică a doua zi este viitorul arhiereu.
Episcopul a stat ascuns lângă uşile bisericii, de unde l-a văzut la vremea Utreniei pe Nicolae, intrând în sfântul lăcaş înaintea tuturor.
Cum arata Mos Nicolae?

  Si acum un banc despre Mos Nicolae:

Moş Nicolae stă în seara de Ajun în faţa lui Bulă. Îi arată cu degetul şi îi spune:
- Ai fost cuminte anul acesta?
La care Bulă:
- Tată, moşul ăsta mă ameninţă! Sună avocatul!
Cadourile lui Mos Nicolae.

Stiti ca s-a gasit fiul lui Mos Nicolae? 

Pe cat pare de incredibil pe atat de adevarat. Da, fiul lui mos nicolae exista, daca nu ma credeti uitati buletinul lui:
Fiul lui Mos Nicolae.

Si acum cateva poze funny cu Mos Nicolae? 

Mos Nicolae de ciocolata, visul copiilor:
Cadou de Mos Nicoale

Mos Nicolaee si cadourile pentru copii:
Cadourile pentru copii ale lui Mos Nicolae

Ajutorul sexi a lui Mos Nicolae:
Prietena sexi a lui Mos Nicolae

Mos Nicolae ne aduce cadourile pe cal:
Mos Nicolae pe cal!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu